Πολιτική Απορρήτου

Στην ALC (Access.edu.gr) σεβόμαστε το απόρρητο των χρηστών μας. Η παρούσα δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει λεπτομερώς τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε, τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας και την νομική βάση μας για την επεξεργασία των δεδομένων σας σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR- General Data Protection Regulation). Η πολιτική απορρήτου μας θα πρέπει να διαβάζεται σε συνδυασμό με τους Όρους και Προϋποθέσεις μας.

Απόρρητο και Πολιτική Απορρήτου

Στην ALC θεωρούμε μεγίστης σημασίας την προστασία των προσωπικών δεδομένων και επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε, τους σκοπούς και τον τρόπο που το κάνουμε, όταν χρησιμοποιείτε τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες μας, αναζητάτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας, επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή χρησιμοποιείτε τις πλατφόρμες μάθησης.

Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ισχύει για τη χρήση των υπηρεσιών μας και την εκπλήρωση των συμβατικών και νομίμων υποχρεώσεών μας. Ισχύει επίσης για όσους υποβάλλουν αίτηση για απασχόληση στην ALC.

Αντικείμενο της παρούσας Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Δεδομένων σχετίζεται με τη συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων («Δεδομένα») που μας γνωστοποιείτε είτε χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες που προσφέρουμε μέσω της ιστοσελίδας μας είτε μέσω των δεδομένων που συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για την παροχή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών μας.

Συλλέγουμε επίσης πληροφορίες από εκείνους που συνεργάζονται μαζί μας και από άτομα που αναζητούν εργασία υποβάλοντας ένα βιογραφικό σημείωμα.

Δεν συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων ή ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκτός εάν απαιτείται από ρητή νομική διάταξη και είναι σύμφωνα με τους όρους της Γενικής Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Συλλογή προσωπικών δεδομένων

Συλλέγουμε απλά προσωπικά δεδομένα, όπως το ονοματεπώνυμό σας, τη διεύθυνσή σας και τα γενικά στοιχεία επικοινωνίας (συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email) και του αριθμού τηλεφώνου σας), την εθνικότητα, την ημερομηνία γέννησης, που είναι απαραίτητα για την ταυτοποίησή σας, ώστε να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, να απαντήσουμε σε όποιο αίτημά σας και ειδικά για να παρέχουμε τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες μας.

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων σε εσάς.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα σας

(Α) Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε online και χωρίς εγγραφή, όπου δεν χρειάζεστε έναν ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης (password), αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας, χωρίς να χρειάζεται να παρέχετε προσωπικά στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση, δεν συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες από εσάς αλλά απλώς αποθηκεύουμε δεδομένα πρόσβασης στα αποκαλούμενα αρχεία καταγραφής διακομιστών που μας μεταδίδουν αυτόματα από το πρόγραμμα περιήγησης (όπως η διεύθυνση IP, ο παραπομπός κ.λπ.). τα δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για να διασφαλιστούν τα χαρακτηριστικά μη αποκλεισμού (non-blocking) του ιστoτόπου μας, ώστε να μπορούμε να κάνουμε ανάλυση σφαλμάτων και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και δεν μας επιτρέπουν να σας προσδιορίσουμε προσωπικά ούτε επεξεργάζονται.

(Β) Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε (εγγράφως, ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά) στις ενέργειές μας – με βάση τις ανακοινώσεις και τις δραστηριότητές μας σχετικά με τις υπηρεσίες μας. Στην περίπτωση αυτή, κατά τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης, μας δηλώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Η συλλογή και επεξεργασία αυτών των προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητη και γίνεται για να εκτελεσθεί το συγκεκριμένο αίτημά σας, να εξετασθούν οι ερωτήσεις σας, να σας δοθούν πληροφορίες για το περιεχόμενο και τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχατε, να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή σας και η επικοινωνία μας.

Η αποκάλυψη πρόσθετων δεδομένων είναι στη διακριτική σας ευχέρεια.

Τα Δεδομένα αυτά δεν υπόκεινται σε περαιτέρω επεξεργασία με τρόπο ασυμβίβαστο με τους παραπάνω σκοπούς.

Τα δεδομένα θα αποθηκευτούν για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων για τους οποίους συλλέχθηκαν.

Τα στοιχεία σας δεν μοιράζονται με τρίτους.

(Γ) Εάν είστε εγγεγραμμένοι σε ένα από τα μαθήματα μας, θα πρέπει να εγγραφείτε / αγοράσετε ένα μάθημα για να υποδείξετε τα διάφορα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση του μαθήματος / τάξης και για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς εσάς που προκύπτουν από την αίτησή σας.

Η αποκάλυψη πρόσθετων δεδομένων είναι στη διακριτική σας ευχέρεια.

Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα για να προσφέρουμε τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες.

Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας για τους ακόλουθους σκοπούς : Να εγγράψουμε και να ενσωματώσουμε τους σπουδαστές μας σε μια online αίθουσα διδασκαλίας, να υποστηρίξουμε την εκπαίδευση των σπουδαστών και τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, να δημιουργήσουμε και να τηρούμε αρχείο για κάθε σπουδαστή, προσφέροντας στους σπουδαστές εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, για την παροχή γραπτών εργασιών, για την πρόσβασή σας μέσω e-mail και έναν προσωπικό κωδικό στην online πλατφόρμα της αίθουσας διδασκαλίας (από την οποία έχετε πρόσβαση σε όλο το online υλικό, τους συμφοιτητές και τον καθηγητή σας μέσω δακτυλογραφημένης συνομιλίας ή ζωντανής ηχητικής τηλεδιάσκεψης) και γενικά για την ενημέρωση και την συμμετοχή σας σε όλες τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες, ακόμη και αν δεν αναφέρονται ρητά εδώ και εξυπηρετούν αυτούς τους σκοπούς. Καταγράφουμε επίσης και απαντάμε στα εισερχόμενα αιτήματά σας (υποστήριξη, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), συνομιλίες ή τηλεφωνήματα), ενημερώνοντάς μας σχετικά με πιθανά προβλήματα στις υπηρεσίες μας, όπου θα απαντήσουμε για να βοηθήσουμε στην επίλυση του ζητήματός σας.

Χρησιμοποιούμε επίσης τα στοιχεία σας για να σας στέλνουμε πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές σας και / ή άλλες συναφείς υπηρεσίες και εκδηλώσεις, για να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τον τόπο διεξαγωγής σεμιναρίων ή εκδηλώσεων σε σχέση με τα μαθήματά σας.

Σε περίπτωση συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων όπου απαιτείται η συναίνεση του υποκειμένου, αυτό θα γίνει μέσω συγκεκριμένου Έντυπης Συγκατάθεσης όπου η συγκατάθεση θα καταγράφεται και θα αποδεικνύεται.

Η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιείται με ηλεκτρονικά μέσα και καταχωρείται στο εταιρικό σύστημα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων σχετικά με την ασφάλεια και τo απόρρητο των δεδομένων.

Τα Δεδομένα αυτά δεν υπόκεινται σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασυμβίβαστο με τους παραπάνω σκοπούς. Τα δεδομένα θα αποθηκεύονται όσο είναι απαραίτητο για να επιτευχθούν οι στόχοι για τους οποίους συλλέχθηκαν.

Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα σας ακόμη και μετά το τέλος των δραστηριοτήτων μας μαζί σας αλλά μόνο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο να εκπληρώσουμε συμβατικές και νομικές υποχρεώσεις καθώς και να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω.

Οι κατηγορίες δεδομένων σχετικά με τους σπουδαστές μας που συλλέγουμε, διατηρούμε και επεξεργαζόμαστε περιλαμβάνουν :

  • Προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας ( π.χ. email, όνομα, τηλέφωνο, ημερομηνία γέννησης)
  • Χαρακτηριστικά (π.χ. εθνικότητα)
  • Πληροφορίες σχετικά με περιπτώσεις (π.χ. συμμετοχή σε μαθήματα, ενημέρωση σε περίπτωση απουσίας, αριθμός απουσιών)
  • Αποτελέσματα αξιολόγησης (π.χ. εξετάσεις, αξιολόγηση και συμμετοχή στο μάθημα)
  • Πληροφορίες που παρέχονται από τον σπουδαστή στους αντίστοιχους εκδότες υλικού των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο LMS (Learning Management System) ή στη Microsoft για πρόσβαση στον λογαριασμό τους Office 365 και OneDrive.

Πάροχοι υπηρεσιών τρίτων. Παραλήπτες προσωπικών δεδομένων

Διαβιβάζουμε τις πληροφορίες σας σε τρίτους / συνεργάτες αποκλειστικά για τους σκοπούς που αναφέρονται σε αυτή τη δήλωση. Ενδεικτικά σε παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής, εταιρίες φοροτεχνικές και διαχείρισης, εταιρίες εκτύπωσης, εταιρίες ταχυμεταφορών, εταιρίες συστημάτων ασφαλείας, δημόσιες φορολογικές και ασφαλιστικές αρχές, τεχνικοί σύμβουλοι, πάντοτε δε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Για φορολογικούς σκοπούς όσον αφορά την πληρωμή της παρεχόμενης από εμάς υπηρεσίας και την έκδοση του σχετικού φορολογικού παραστατικού / εγγράφου, διαβιβάζουμε τα προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για τη συναλλαγή σας και τη συναλλαγή σας στους σχετικούς λογιστές / λογιστές – Δ.Ο.Υ. καθώς και σε παρόχους πιστωτικών / χρεωστικών καρτών για να επεξεργασθούν την πληρωμή σας με τη χρήση κάρτας.

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, ενδέχεται να είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να διαβιβάζουμε τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν εσάς, κατά περίπτωση, στις αρμόδιες αστυνομικές, δικαστικές, διοικητικές, φορολογικές και άλλες δημόσιες αρχές και φορείς εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατόπιν έγκυρου αιτήματος από αυτούς, χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή σας.

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο δίκαιο, μπορούμε, σε κάθε περίπτωση, να σας διαβιβάσουμε τα απολύτως απαραίτητα προσωπικά δεδομένα για την εκτέλεση και την ορθή λειτουργία των συμβάσεων μεταξύ μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα νόμιμα συμφέροντά μας για την είσπραξη και τον διακανονισμό σε προκύπτοντα χρέη, για οποιοδήποτε άλλο νόμιμο δικαίωμα και νόμιμη απαίτηση σε δικηγορικά γραφεία, λογιστές / φοροτεχνικούς συμβούλους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές.

Συλλογή δεδομένων και χρήση για διαφημιστικούς σκοπούς

Διατηρούμε το δικαίωμα να αποθηκεύσουμε το επώνυμό σας και το όνομά σας, την ταχυδρομική σας διεύθυνση και τυχόν πρόσθετες πληροφορίες που ενδεχομένως έχετε αναρτήσει σε εμάς και να τα χρησιμοποιήσουμε για διαφημιστικούς σκοπούς, όπως να σας ενημερώνουμε για νέες υπηρεσίες μας ή να σας στέλνουμε ενημερωτικό φυλλάδιο μέσω ταχυδρομείου. Μπορείτε να αρνηθείτε / ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή την αποθήκευση και τη χρήση των δεδομένων σας για τους σκοπούς αυτούς στέλνοντας μήνυμα στο info@access.edu.gr

Η συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων βασίζεται στα εξής:

  • Τις συμβάσεις και συμφωνίες που συνήψαμε με πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές μας για την εκπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεών μας.
  • Την συγκατάθεση του υποκειμένου όταν και όπου απαιτείται.
  • Το νόμιμο συμφέρον μας : Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα αν κρίνεται ότι η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των νόμιμων συμφερόντων μας ως υπεύθυνοι επεξεργασίας ή τρίτο μέρος, εκτός εάν το συμφέρον αυτό υπερισχύει του συμφέροντος ή των θεμελιωδών δικαιωμάτων του υποκειμένου των δεδομένων, εάν το υποκείμενο των δεδομένων είναι ανήλικος.
  • Τη συμμόρφωση και την εκπλήρωση νομικών μας υποχρεώσεων, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, όπως οι φορολογικές και ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις και το δίκαιο της ΕΕ.

Απόρρητο

Διασφαλίζουμε ότι ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα.

Ο ιστότοπός μας προσφέρει ασφάλεια σύνδεσης μέσω HTTPS.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε έχει περιορισμένη προσβασιμότητα (μέσω προσωπικού κωδικού χρήστη), δημιουργήθηκε από τη Microsoft και βασίζεται στην ασφάλεια και τη δυναμική που παρέχεται από τη Microsoft μέσω της πλατφόρμας 365, η οποία διαθέτει όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ασφαλείας για τη συμμόρφωσή της με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR- General Data Protection Regulation).

Τα δεδομένα επεξεργάζονται και διαχειρίζονται από εκπαιδευμένο προσωπικό και αποθηκεύονται σε ασφαλές Κέντρο Δεδομένων της Microsoft.

Όλοι οι συνδεόμενοι / παραλήπτες μας παρέχουν εγγυήσεις συμμόρφωσης με την Πολιτική Απορρήτου.

Τα δικαιώματά σας

Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Το δικαίωμα να ζητάτε αντίγραφα των προσωπικών σας δεδομένων που σας αφορούν και να διατηρείτε το σεμινάριο μας (δικαίωμα πρόσβασης).
  • Το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας αν είναι ανακριβή ή δεν είναι ενημερωμένα (δικαίωμα διόρθωσης).
  • Το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας όταν δεν είναι απαραίτητα πλέον για εμάς (δικαίωμα διαγραφής).
  • Το δικαίωμα ανάκλησης (χωρίς αναδρομική ισχύ) της συγκατάθεσής σας για επεξεργασία μέσω αποστολής μηνύματος στο info@access.edu.gr. Για παράδειγμα, συγκατάθεση για τη λήψη ενημερωτικών δελτίων.
  • Το δικαίωμά σας να λαμβάνετε και να διαβιβάζετε σε άλλο Επεξεργαστή Δεδομένων τα προσωπικά σας δεδομένα, σε κατάλληλη μορφή, στο μέτρο που αυτό είναι τεχνικά εφικτό και εάν τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία με τη συγκατάθεσή σας ή ήταν απαραίτητα για την εκτέλεση της σύμβασης των προσωπικών δεδομένων σας (το δικαίωμα της φορητότητας).
  • Το δικαίωμα να περιορίσετε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση διαφωνίας ως προς την ακρίβεια ή την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.
  • Το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας, εκτός εάν υπάρχουν επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία τους που υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας.

Λάβετε υπόψη ότι τα παραπάνω δικαιώματα ενδέχεται να είναι περιορισμένα λόγω νομικής υποχρέωσης, όπως όταν ζητάτε διαγραφή δεδομένων και πρέπει να τα διατηρήσουμε σύμφωνα με τη νομοθεσία, π.χ. φορολογική κ.λπ. ή για την άσκηση έννομων αξιώσεων. Επίσης, τα δικαιώματά σας να διαγράψετε προσωπικά δεδομένα, να αντιταχθείτε ή να περιορίσετε την επεξεργασία τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να μην ικανοποιηθούν, εν όλω ή εν μέρει, εάν περιλαμβάνουν δεδομένα απαραίτητα για την προετοιμασία ή / και τη εξακολούθηση της σύμβασης / εντολής μεταξύ μας, ανεξαρτήτως της πηγής της συλλογής τους.

Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου

Διατηρούμε με επιφύλαξη το δικαίωμα να τροποποιήσουμε τη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ανά πάσα στιγμή. Η ισχύουσα θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα μας.

Το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Προκειμένου να ασκήσετε τα ανωτέρω δικαιώματά σας και να επιλύσετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τους ισχύοντες νόμους για τα προσωπικά δεδομένα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται στο access.edu.gr.